بوتولونیوم استفاده شده در داروی بوتاکس خطرات سم اصلی که توسط باکتری تولید می شود را ندارد. هنگامی این سم کشنده است که وارد گردش خون ما شود. در استفاده های درمانی بوتاکس به صورت موضعی از این سم استفاده می شود. از نظر سازمان FDA وزارت بهداشت ایران و همه سازمان های نظارتی درمان و سلامت تزریق بوتاکس برای استفاده های درمانی یا جوان سازی پوست ایمن و بی خطر شناخته می شود.
در کشور آمریکا از سال 1989 تا سال 2003 تنها 36 نفر بعد از تزریق بوتاکس دچار عوارض جانبی شدید شدند. 13 نفر از این افراد به علت مشکلات زمینه ای دچار عارضه شده بودند و مشکلات پیش آمده ارتباطی با تزریق بوتاکس نداشته است.
بر اساس مطالعات تنها 3 درصد از بزرگسالانی که تزریق بوتاکس دریافت می کنند دچار عوارض شدید می شوند. در بیشتر این موارد دلیل به وجود آمدن عوارض تزریق دارو به دست افراد غیر پزشک یا استفاده از مواد نامناسب است. طبق پژوهش های انجام شده خطرات تزریق بوتاکس برای زیبا سازی و جوان سازی پوست به شدت کمتر از عوارض بوتاکس در موارد استفاده های درمانی است. همه افرادی که دچار این عوارض می شوند تزریق های درمانی بوتاکس را دریافت کرده بودند.
دوز بوتاکس استفاده شده برای خطوط پوستی کم و بی خطر است. در استفاده های درمانی بوتاکس از دوز های بالاتری استفاده می شود به همین دلیل احتمال وقوع عوارض بیشتر است.
کاربردهای بوتاکس
بوتاکس به عنوان فرآورده های تزریقی برای درمان چین و چروک و خطوط صورت شناخته می شود. کاربردهای بوتاکس را می توان به دو دسته زیبایی و درمانی تقسیم کرد. در ادامه با کاربرد های تزریق بوتاکس آشنا می شوید :
کاربرد های زیبایی :
- درمان چین و چروکهای طرفین چشمها که به چینهای پنجه کلاغی معروف است
- محو کردن خط اخم
- رفع خطوط افقی پیشانی
- از بین بردن چروکهای گردن
- بالا بردن گوشههای لب
- بالا بردن نوک بینی
کاربرد های درمانی :
- افتادگی پلک
- پریدن پلک یا پرش عضلات چشمی
- میگرن مزمن
- اسپاسم عضلات گردن
- مثانهی پرکار یا بیش فعال
- تعریق بیش از حد
- برخی از اختلالات عصبی مانند فلج مغزی
بدون دیدگاه