فواید و عوارض کربن تراپی

کربن تراپی یا کربن درمانی (CDT) یا لایه برداری نرم راهی برای پاکسازی پوست، بدون درد و بدون نیاز به بیهوشی یا داروهای ضد درد است. با این وجود روش کربن تراپی، روشی نوین در عرصه ی پزشکی و زیبایی به شمار نمی رود و تاریخچه ی آن به دهه ۱۹۳۰ میلادی بر می گردد.

در واقع در آن دهه فرانسوی ها دریافته بودند که استحمام یا شنا در آب با درصد بالاتری از دی اکسید کربن می تواند التیام زخم ها و مشکلات پوستی را سرعت بخشد و بانوان فرانسوی از این روش برای داشتن پوستی درخشان تر استفاده می کردند.

با تحقیقات فراوان که بر روی تاثیر کربن بر بدن انسان انجام شد، کربن تراپی یا کربن درمانی در بسیاری از شاخه های پزشکی گورد استفاده قرار گرفت. برای مثال در دهه ۱۹۵۰، جراحان قلب و عروق از کربوکسی تراپی برای درمان طیف وسیعی از بیماری های عروقی مثل تصلب شرائین که ناشی از مشکلات جریان خون در بافت ها و تنگی و انسداد در عروق است،  استفاده کردند.

سرانجام در سال ۱۹۹۵، کربوکسی تراپی جای خود را در بین روش های زیبایی و جوانسازی پوست پیدا کرده و به سرعت به یکی از متداول ترین روش ها در این زمینه تبدیل شد. کاربردهای اصلی این روش در گذشته تنها به حذف چربی های موضعی و جوانسازی پوست محدود می شد. ولی امروزه کاربرد های درمانی فراوانی برای این روش شناخته شده است.

کاربرد های کربن تراپی

این روش از گذشته برای روشنی بخشی به پوست و جوانسازی استفاده می شود به این منظور با استفاده از خواص بی نظیر کربن، سلول های مرده از روی پوست برداشته می شوند و اپیدرم یا روپوست جدیدی ایجاد می شود در واقع پروسه ی تشکیل سلول های زنده و جوان به سرعت پیش می رود و این کار به روشن شدن و شفاف شدن پوست می انجامد.

این روش با افزایش جریان خون در ناحیه چشم، تیرگی دور چشم را کاهش می دهد.

عوارض و خطرات کربن تراپی

با آن که اکثر بیماران این روش را به روش های دردناک و خطرناک مثل لیپوساکشن برای کاهش چربی و سلولیت ترجیح می دهند، روش کربن تراپی، نه تنها روشی بدون درد است بلکه روشی بسیار ایمن با اثر بخشی فوق العاده می باشد که به وسیله مکانیسم های طبیعی بدن  تاثیر خود را اعمال می کند.

یکی از معدود روش های درمانی است که نه تنها در زمینه های مختلف پزشکی کاربرد دارد بلکه بر طیف وسیعی از نواحی پوست همچون پلک ها، گردن، صورت، بازوها، باسن، شکم و پاها موثر واقع شده است.

کربوکسی تراپی به چه معناست؟

کربوکسی تراپی را می توان نوعی مزوتراپی (تزریق درمانی) در نظر گرفت. مکانیسم اثر این روش به این صورت است که دی اکسید کربن به لایه های زیرین پوست تزریق شده و وارد بافت های عمقی تر می شود و به صورت موضعی در ناحیه تحت درمان پخش می شود.

در پاسخ به افزایش دی اکسید کربن، بدن شروع به فعال سازی مکانیسم های جبرانی برای مقابله با افزایش میزان دی اکسید کربن می کند.

در روش کربن درمانی سطحی یا لایه برداری کربن، متخصص پوست شما یک لایه نازک زغال فعال را روی پوست شما می مالد. این لایه کربن به عمق منافذ پوست نفوذ می کند و پس از آن، نور لیزر به پوست تابانده می شود. نور لیزر توسط این لایه کربن جذب می شود با عبور از این لایه ، سلول های مرده، از سطح پوست جدا می شود و پوست آماده ی ساخت لایه جدید سلولی می شود.

کربن تراپی در عرصه زیبایی

کاهش یا از بین بردن ترک های پوستی:

ترک های پوستی که در بدن خود مشاهده می کنید ، نتیجه تجزیه کلاژن یا پروتئین کشسان پوست است. کربن درمانی منجر به تولید کلاژن می شود و پوست کلاژن تازه تولید می کند که باعث ضخیم شدن پوست، افزایش خاصیت کشسانی و زیباتر شدن آن می شود.

حذف سلولیت ها:

سلولیت شرایطی است که در آن برجستگی ها و گودی هایی که به عنوان پوست یا حفره های پرتقال شناخته می شوند، در سطح پوست ظاهر می شوند. سلولیت چه در مردان و چه در زنان یافت می شود، ولی به خاطر توزیع متفاوت چربی، ماهیچه و بافت همبند در دو جنس، در بدن زنان تظاهر بیشتری دارند در نتیجه بین ۸۰ تا ۹۰ درصد از زنان در برهه ای از زندگی خود سلولیت را تجربه می کنند.

در درمان سلولیت، دی اکسید کربن را می توان به سلول های چربی تزریق کرد. تزریق دی اکسید کربن به چربی باعث منفجر شدن سلول چربی و خالی شدن آن و در نتیجه کوچکتر شدن سلول چربی می شود.

حذف حلقه های تیره زیر چشم:

سیاهی زیر چشم اغلب دلیلی غیر از گردش خون ناکافی ندارد و گردش خون ناکافی ناشی از انسداد عروق پلکی است. تزریق دی اکسید کربن زیر چشم ها، حلقه های سیاه زیر چشم که به گودی چشم معروفند را از بین می برد و چشمانی درخشان و زیبا برای شما به ارمغان می آورد.

کاهش ریزش مو موضعی:

اگرچه ریزش موی موضعی اغلب به خاطر تغذیه نامناسب یا تغییرات هورمونی به وجود می آید، ولی گاهی گردش خون ضعیف به این وضعیت می انجامد و افراد ریزش موی موضعی با شدت زیاد را تجربه می کنند. این ریزش مو می تواند در نواحی ابرو و یا ریش و سبیل صورت بگیرد.

کربن درمانی چگونه انجام می شود؟

روش انجام کربن تراپی تا حد زیادی به محل تحت درمان وابسته است .

در کربن درمانی سطحی پس از امادگی پوست، لایه نازکی از کربن فعال بر روی منطقه تحت درمان قرار داده می شود و پس از آن از نور لیزر برای تکمیل فرآیند درمان استفاده می شود.

در کربوکسی تراپی یا کربن درمانی عمقی در مرحله اول پس از آمادگی پوست، از سلامت لوازم و تنظیمات آن ها اطمینان حاصل می شود. یک مخزن دی اکسید کربن که به یک لوله پلاستیکی به دستگاه تنظیم کننده ی خروج گاز متصل است. در انتهای لوله پلاستیکی یک فیلتر وجود دارد تا ناخالصی های درون گاز را پیش از ورود به بدن جذب کند. پس از آن، گاز توسط یک سوزن نازک به بافت های عمیق پوست تزریق می شود.

نقش کربن و گاز دی اکسید کربن در سلامت پوست

گاز کربن دی اکسید ماده ای دفعی برای بدن تلقی می شود که باید از بدن خارج شود و فرآیند های جبرانی مختلفی برای جلوگیری از افزایش آن در بدن تعبیه شده است.

یکی از این مکانیسم های جبرانی افزایش اکسیژن از راه خونرسانی به بافت است. اگر گاز کربن دی اکسید فراوانی وارد یک بافت برای مثال بافت پلک و زیر چشم شود، بدن با افزایش خون رسانی به ناحیه پلک، اکسیژن رسانی به آن ناحیه را افزایش می دهد. ممکن است در صورت وجود انسدادی در این ناحیه، از طریق ساخت عروق، اکسیژن ناحیه را فراهم سازد که در نهایت به رفع تیرگی ناحیه زیر چشم منجر می شود.

دومین مکانیسم جبرانی، تبدیل دی اکسید کربن به بی کربنات است. در واقع ۷۰ درصد از گاز دی اکسید کربن که به واسطه فرآیند درمان وارد بدن می شود طی فرآیندی شیمیایی با آب ترکیب و به بی کربنات تبدیل می شود. بالا رفتن این بی کربنات در خون به اسیدی شدن محیط داخلی و تحریک خون رسانی بیشتر می انجامد.

در نهایت بدن از هر راهی که بتواند به خون رسانی در بافت کمک می کند و میزان دی اکسید کربن اضافی را خارج می کند.

آماده سازی پوست برای کربن تراپی

قبل از فرآیند نیازی به آموزش و آمادگی خاصی نمی باشد. با این حال، ممکن است بر حسب تجویز پزشک درمان خاصی شروع شود و یا داروی مصرفی خاصی به صورت مقطعی قطع شود.

معایب و عوارض کربن درمانی

کربن درمانی با آخرین فناوری های موجود و با در نظر گرفتن ویژگی های طیف مختلف پوستی به لایه برداری و درمان می پردازد و عوارض و خطری جدی برای فرد به همراه ندارد.

شما می توانید بلافاصله پس از کربن درمانی به فعالیت های روزمره خود برگردید با این وجود لازم است محل تزریق تا ۲۴ الی ۴۸ ساعت از نظر کبودی مورد بررسی قرار گیرد. این کبودی های موضعی معمولا بیشتر از یک هفته بر روی پوست باقی نخواهند ماند.

در صورت کربن تراپی عمقی برای رفع سلولیت ها از تماس ناحیه با آب در ۲۴ ساعت پس از درمان اجتناب کنید.

به خاطر افزایش خون رسانی به محل تزریق که از اهداف درمان است، ممکن است گرمایی موضعی تا ۴۸ ساعت در محل احساس شود که نیاز به پیگیری نخواهد داشت.

طول درمان و ماندگاری کربن درمانی

بسته به حجم و گستردگی مشکلات پوستی، تعداد جلسات مورد نیاز برای کربن درمانی توسط پزشک تعیین می شود. ولی به صورت کلی و در بیشتر موارد، ۳ تا ۵ جلسه درمان، در فواصل ۲ تا ۳ هفته یا به صورت ماهانه قابل انتظار است. کربن درمانی یک لایه برداری دائمی با اثرات ماندگار نیست و معمولا ۴ تا ۶ ماه ماندگاری دارد، ولی نتایج این روش نسبت به سایر روش های لایه برداری ماندگارتر خواهد بود و باید در فواصل طولانی تر تکرار شود. در حذف سلولیت ها‌، چنانچه فرد از رژیم غذایی مناسب و ورزش استفاده کند می تواند شانس ماندگاری اثرات درمانی را تا سال ها افزایش دهد.

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *